Steun Nieuw Rotsoord

Stichting Nieuw Rotsoord is voor een groot deel afhankelijk van giften. Elke bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. U kunt ons steunen met een donatie op NL74 RABO 01034.32.248 t.n.v. Stichting Nieuw Rotsoord te Utrecht.

donderdag 30 juni 2011

Samen Spelen

Samen Spelen, het evenement waarbij kinderen met en kinderen zonder beperking samen in een team de strijd aanbinden met andere teams, was afgelopen woensdag een groot succes. Ruim veertig kinderen bonden de sportieve strijd aan op Nieuw Rotsoord met een partijtje zitvolleybal, atletiek en een circuit. Daarbij lette de deskundige jury vooral op de manier waarop de kinderen gebruik maakten van elkaars krachten. Kortom, samenwerken was het devies. 
Naast sportieve waren er ook culturele uitdagingen. Zoals trommelen onder begeleiding van meestertrommelaar Nico van Asdonck en het maken van fruitdieren. 
Samen Spelen werd georganiseerd door Stichting Mee, Vereniging Sport Utrecht, Portes en natuurlijk Nieuw Rotsoord. 


Klik hier voor meer foto's.

maandag 20 juni 2011

Foto's Midzomernachtfeest

Het midzomernachtfeest en het kamperen bij de boer zitten er helaas weer op. Hoewel de regen zaterdag(nacht) soms met bakken uit de hemel viel, was het feest op Nieuw Rotsoord zonder meer een succes. En ondanks het barre weer waren er toch enkele dappere kampeerders die hun tent opzetten om de nacht door te brengen op Nieuw Rotsoord. Klik hier voor meer foto's.

Het weer werkte niet mee...

Een primeur: Arjan Geers zingt voor het eerst solo
Nederlandstalige liedjes.

Chefkok Kees weet als geen ander dat het oog ook wat wil.

Het 'tentenkamp'

Gitaarles voor beginners. 


Las Musicas.

 

donderdag 16 juni 2011

Kamperen bij de boer en vier de midzomernacht

Nieuw Rotsoord is een idyllische kampeerplek.
Ga met de kippen op stok en ontwaak bij het eerste hanengeschrei.* Kortom, kom zaterdag 18 juni een nachtje kamperen op Nieuw Rotsoord. Met de zomervakantie zo kort voor de deur is dit voor iedereen een leuke gelegenheid om te kijken of de tent nog wel compleet is. En natuurlijk hoe die ook alweer moet worden opgezet. Dat voorkomt straks in elk geval een hoop gestuntel op de camping. Reserveer daarom nog snel een plekje: Rotsoord.nu


Maar er is meer te beleven. Want Nieuw Rotsoord viert in samenwerking met Rotsoord.nu het midzomernachtfeest. Zowel op de kinderboerderij als in de nabijgelegen watertoren bruist het zaterdagavond van de activiteiten. Voor jong en oud. Zo is er volop livemuziek van Las Musicas, Wendy Smit, Arjen Geers en de Speciale Gasten. Verder zijn er rondleidingen in de nabijgelegen watertoren en is er een kunstmarkt waar kunstenaars uit de wijk hun werk te koop aanbieden. Wie liever zelf creatief is, hoeft zich evenmin te vervelen. Want wat te denken van een workshop gitaar spelen? Kinderen mogen zich bovendien uitleven in de workshops sieraden maken (8 jaar en ouder) of theater (vanaf 7 jaar; vanaf 17.30 uur). Verder is er voor kinderen vanaf 8 jaar nog een workshop fotograferen. Wie helemaal relaxed de vakantie wil ingaan, kan bovendien deelnemen aan de workshop lichttherapie. En natuurlijk zijn er hapjes en drankjes. Wat te denken van een overheerlijke barbecue, met speciale lekkernijen voor de kinderen! 
Zie voor het volledige programma www.rotsoord.nu.  

Zo bont zullen de beesten op Nieuw Rotsoord
het heus niet maken...
  

* De kans dat u met de kippen op stok gaat, is gezien het programma uitermate klein; de kans dat u door hanengeschrei wordt gewekt, echter niet ondenkbeeldig.

vrijdag 10 juni 2011

Moestuinen tussen de flats? Leuk!!!!

Hoograven en Lunetten ontpoppen zich als de Betuwe van de stad. Want als het aan Nieuw Rotsoord en de stichting Stadslandbouw Utrecht ligt, worden zoveel mogelijk terreinen tussen de flats omgetoverd tot moestuinen voor de bewoners. Daar kunnen zij niet alleen hun eigen sla telen en boontjes doppen, maar vooral ook contact leggen met medebewoners. Meer weten over dit project? Kom dan dinsdag 14 juni tussen 19.30 en 21.30 uur naar het wijkbureau Zuid aan 't Goylaan 125. Daar wordt dan niet alleen informatie gegeven, maar peilt de gemeente tevens of er voldoende belangstelling is voor dit project. Want de moestuinen moeten concurreren met zes andere projecten in het kader van het wijkgroenplan. Het hangt van het enthousiasme van de bewoners af welke plannen uiteindelijk kunnen worden gerealiseerd. Kom dus, laat van je horen en verheug je alvast op de smaak van malse sla, knapperige worteltjes en sappige appels van eigen teelt.

woensdag 1 juni 2011

Bijendag

Zoem, zoem, zoem... Oftewel druk, druk, druk... De bijenvolken van Nieuw Rotsoord zijn al druk bezig met het inzamelen van nectar, zodat de bezoekers verzekerd zijn van overheerlijke honing. Bloemenhoning, heidehoning, lindehoning, acaciahoning... alle soorten en smaken worden door de nijvere insecten geproduceerd. Maar hoe doen ze dat eigenlijk? En hoe krijgt imker Jan van de Luijster de honing uit de raten zonder lek te worden gestoken? Het antwoord op deze en tal van andere bijenvragen krijgt u tijdens de Bijendag op Nieuw Rotsoord. 
De kinderen hoeven niet stil te zitten. Zij kunnen hun eigen potje honing slingeren en het potje versieren met een zelfgemaakt etiket. Daarnaast geeft de imker ze een kijkje in de bijenkorf en leert hij ze kaarsen maken van bijenwas. En wie dan nog niet uitgekeken is op de bijen, kan met papier, schaar en lijm een mooie bij knutselen. 
Bijendag, Nieuw Rotsoord, zondag 5 juni van 13 tot 16 uur.