Steun Nieuw Rotsoord

Stichting Nieuw Rotsoord is voor een groot deel afhankelijk van giften. Elke bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. U kunt ons steunen met een donatie op NL74 RABO 01034.32.248 t.n.v. Stichting Nieuw Rotsoord te Utrecht.

maandag 12 september 2011

Theehuis in aanbouw

Nieuw Rotsoord wil uitbreiden met een theehuis, waar naast diverse theesoorten en overheerlijke koffie ook producten van de eigen boerderij en streekproducten worden geserveerd. Om deze voorziening te kunnen realiseren, is elke euro meer dan welkom. Daarom doet Nieuw Rotsoord mee met het Rabo Dichtbij Fonds. De Rabobank stelt voor enkele vrijwilligersprojecten in Utrecht geld beschikbaar. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet elk project zich met een filmpje op Dichtbijfonds.nl presenteren. De filmpjes die de meeste stemmen halen, gaan door naar de finaleronde. En daar willen wij natuurlijk graag bij zijn. Stem daarom op Nieuw Rotsoord, zodat u vanaf het voorjaar 2012 kunt genieten van de lekkerste theesoorten en ovenvers biologisch gebak op een van de mooiste en gezelligste locaties van Utrecht.
BRENG HIER UW STEM UIT

dinsdag 6 september 2011

Gandhi is terug!

Gandhi, een van de twee vermiste pensionkonijnen op kinderboerderij Nieuw Rotsoord, is terug. De pluizenbol werd teruggevonden op het terrein van de school Rotsoord, vlakbij de kinderboerderij. Het andere konijn, Frodo, is nog altijd spoorloos.
Na de vondst van Gandhi ligt het voor de hand om te veronderstellen dat er geen sprake was van konijnenontvoering, maar van vandalisme. Een stel kwajongens heeft gewoon het hok opengebroken, waarna de nieuwsgierige dieren stoutmoedig de wijde wereld zijn ingetrokken.
Frodo: nog altijd vermist.
Gandhi: terecht!
 Angelique Jacobs, beheerder van de kinderboerderij, denkt daar toch anders over. ,,We hebben alleen Gandhi teruggevonden, terwijl Frodo in geen velden of wegen te bekennen was. Terwijl Frodo veel aanhankelijker is en Gandhi juist wilder en moeilijker hanteerbaar. Ik vermoed dat Gandhi zo heftig heeft tegengesparteld, dat de konijnendief hem heeft moeten loslaten.''
Heeft u Frodo gezien of heeft u tips die kunnen leiden tot zijn opsporing, neem dan contact op met beheerder Angelique Jacobs, tel. 06-52155425, of met de plaatselijke politie. 

zaterdag 3 september 2011

Konijnen gestolen

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op Nieuw Rotsoord twee konijnen gestolen. Het slot van het hok waarin ze zaten, is opengebroken. Het betreft twee dieren die in verband met de vakantie van hun baasjes op de kinderboerderij logeerden. De rechtmatige eigenaren zijn erg ontdaan. Van de diefstal is aangifte bij de politie gedaan.
Mocht u de konijnen van de foto herkennen, neem dan contact op met Angelique Jacobs, beheerder van Nieuw Rotsoord: 030-2541662 of 06-52155425.