Steun Nieuw Rotsoord

Stichting Nieuw Rotsoord is voor een groot deel afhankelijk van giften. Elke bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. U kunt ons steunen met een donatie op NL74 RABO 01034.32.248 t.n.v. Stichting Nieuw Rotsoord te Utrecht.

woensdag 29 februari 2012

Rotsoordbier


Heineken, Bavaria, Dommelsch... het gist in de brouwerswereld, want een nieuwe concurrent staat op het punt Nederland te laven met het nu al bijna legendarische Rotsoordbier. Een even ambachtelijk als revolutionair biertje, want het wordt gebrouwen in de boomgaard van Nieuw Rotsoord. En nee, daar staat geen brouwerij. Althans nog niet, maar zaterdag 3 en zaterdag 10 maart staat daar wel de Mobiele Buitenbrouwerij te pruttelen en borrelen. 
Kruiden maar ook honing van de kinderboerderij vormen de basis voor de receptuur. Lokale amateurbrouwers brouwen per keer 50 liter Rotsoordbier. Wie mee wil helpen, is vanaf 11 uur van harte welkom. Drinken is er overigens nog niet bij, want het bier heeft minimaal twee maanden nodig om te rijpen. 
Het Rotsoordbier is een initiatief van het Werklandschap EET, dat weer een onderdeel is van de vierde editie van Utrecht Manifest. Deze biënnale voor social design is in december van het afgelopen jaar van start gegaan en beleeft in mei 2012 zijn hoogtepunt. En laat dat nou net het tijdstip zijn waarop het bier gerijpt is! Maar voor het zover is, moet er eerst nog leven in de brouwerij op Nieuw Rotsoord. Kom dus en waan je voor ten minste één dag een heuse bierbaron(es).

dinsdag 21 februari 2012

Hoograven zoekt de zon op


Je eigen stroom opwekken met de zon, wie wil dat nou niet? Maar is mijn huis wel geschikt voor zonne-energie? En levert het wel wat op? Heb ik vergunningen nodig om zonnepanelen te plaatsen? En welk type zonnepaneel is geschikt voor mijn woning? 

Met deze vragen worstelden ook enkele inwoners van de Utrechtse wijk Hoograven. Angelique Jacobs, Raymond Pieters en Ad de Regt vonden het hoogste tijd voor antwoorden én actie. Ze staken de koppen bij elkaar en richtten in samenwerking met Nieuw Rotsoord en het consumentenplatform Nudge het Bewonersinitiatief Hoograven Duurzaam! op. Hun doel: zoveel mogelijk Utrechters laten profiteren van zonne-energie. Want hoe meer mensen meedoen, hoe goedkoper de zonnepanelen!

Op 5 maart houdt het bewonersinitiatief een bijeenkomst waarop experts alles over zonnepanelen en –energie vertellen. Aanwezig zijn niet alleen aanbieders van zonnepanelen, maar ook netwerkbeheerder Stedin en de gemeente Utrecht, die duurzaamheidsleningen verstrekt.

Nieuwsgierig? Kom dan maandagavond 5 maart naar basisschool De Blauwe Aventurijn, Ridderlaan 4, Utrecht. Vanaf 19.45 uur staat de koffie en thee klaar; de bijeenkomst vindt plaats van 20 tot 22 uur.
Voor vragen en informatie: ad.deregt@planet.nl en www.nudge.nl.

vrijdag 17 februari 2012

Kunst, daar krijg je energie van!


Kunst is een inspiratiebron en geeft energie. En dat laatste zelfs letterlijk, althans op Nieuw Rotsoord. Want kunstenaar Daan van Geijlswijk heeft op uitnodiging van Go Ape - Art Park of Energy een aantal kunstinstallaties ontworpen waarmee met menskracht energie kan worden opgewekt. Dit kunstwerk op Nieuw Rotsoord wordt het eerste in een reeks van dergelijke installaties die - al dan niet in groepjes - overal in Utrecht komen te staan. Samen vormen ze dan een speeltuin waar speelplezier energie oplevert!  In totaal ontwerpen kunstenaars uit heel Europa 30 toestellen. 

Nieuw Rotsoord nodigt u en uw kinderen van harte uit om woensdag 29 februari mee te praten en een keuze te maken uit de ontwerpen. De bijeenkomst begint om 19 uur, uiteraard op de kinderboerderij.