Steun Nieuw Rotsoord

Stichting Nieuw Rotsoord is voor een groot deel afhankelijk van giften. Elke bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. U kunt ons steunen met een donatie op NL74 RABO 01034.32.248 t.n.v. Stichting Nieuw Rotsoord te Utrecht.

maandag 28 maart 2011

Tijd voor kuikentjes

Het is lente, dus tijd voor kuikentjes. Beheerder Angelique Jacobs is daarom gisteren afgereisd naar Barneveld om bij een hobbyfokker enkele eieren te halen van het zijdehoen te halen om deze in de broedmachine te laten uitkomen. Op Nieuw Rotsoord banjeren al enkele van deze van oorsprong Chinese juffertjes rond, maar Angelique wil de collectie uitbreiden met enkele andere kleurslagen.
Het zijdehoen staat bekend als een uitermate rustige en buitengewoon vriendelijke kip. Kortom, een ideale bewoner van de kinderboerderij.
Zijdehoeders danken hun naam aan hun merkwaardige veren. Die hebben namelijk geen 'baarden', waardoor het lijkt of de kip geen veren, maar een lekker knuffelvacht heeft. De 'gemankeerde' veren zijn overigens niet de enige bijzonderheid van dit ras. Zo is de huid blauwzwart van kleur en is het vlees - en zelfs de botten - sterk gepigmenteerd. En dat is dan voor Chinezen weer de reden om aan zijdehoenders een geneeskrachtige werking toe te schrijven en de vogel te verwerken in allerlei medicijnen.

zaterdag 26 maart 2011

De eerste tuinders

De eerste kindertuintjes zijn vanmiddag in gebruik genomen. Jaloers? Geen nood, wie nog een lapje grond wil huren voor slechts 10 euro (!) om zelf groente, fruit of bloemen te telen, kan nog terecht op Nieuw Rotsoord. Neem dan even telefonisch contact op (2541662) of kom even langs en vraag naar de beheerder.

Een meisje schildert haar naambordje
voor in de tuin
Moeder en zoon zaaien de eerste groenten in

vrijdag 25 maart 2011

Uit eten op Nieuw Rotsoord

Dat wordt weer smikkelen en smullen vrijdagavond 8 april. Chefkok Gustavo Barrios zorgt dan weer voor een feestmaal op Nieuw Rotsoord. Het menu biedt voor elk wat wils:

Voorgerecht
Mexicaanse salade met avocado en feta
of
Gegrilde paprika gevuld met tonijn.




Hoofdgerecht
Gegrilde kalkoenhaas met rodewijnsaus en kousenband
of
Gebakken linzen met crème fraiche en gele paprika.
Beide gerechten worden geserveerd met rijst.

Nagerecht
Griekse yoghurt met honing, walnoten en munt.

Kindermenu
Gebakken krieltjes met een superbroodje hamburger en salade.
IJsje toe. 






Reserveren is noodzakelijk en kan bij kinderboerderij Nieuw Rotsoord, tel. 2541662.
Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!
                                                                        
                                      

donderdag 24 maart 2011

Kinder(moes)tuintjes

Wie droomt er nou niet van een tuintje op een van de mooiste stekjes van Utrecht? En welk kind wil nou niet zijn eigen aardbeien telen en lekker kliederen met water en zand? Nieuw Rotsoord maakt het mogelijk. Voor slechts tien euro mag u samen met uw kind(eren) of kleinkind(eren) naar hartelust tuinieren. U krijgt dan een jaar lang de beschikking over een lapje grond van één vierkante meter. Tuingereedschap is op de boerderij voorhanden, dus handen uit de mouwen en telen maar!
Maar wees er snel bij, want zaterdag 26 maart barst het tuinseizoen al los. Dan worden de tuintjes verdeeld. Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u contact opnemen met de kinderboerderij, telefoon 2541662.

Nieuw Rotsoord is keileuk!

Nieuw Rotsoord organiseert regelmatig festiviteiten voor jong en oud. Zeker nu het weer lente is en de zon zich weer wat vaker van haar beste kant laat zien, gaat het bij de beheerders en vrijwilligers van de kinderboerderij weer kriebelen. Kortom, de feestbeesten krijgen weer lentekriebels. Hier een impressie van een willekeurig festijn op Nieuw Rotsoord.
Nieuwsgierig? Kom dan Tweede Paasdag naar Nieuw Rotsoord. Want ook dan is het weer feest!