Steun Nieuw Rotsoord

Stichting Nieuw Rotsoord is voor een groot deel afhankelijk van giften. Elke bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. U kunt ons steunen met een donatie op NL74 RABO 01034.32.248 t.n.v. Stichting Nieuw Rotsoord te Utrecht.

donderdag 29 augustus 2013

Filmpje pikken op Nieuw Rotsoord

De laatste buitenbios van het seizoen, dus grijp deze kans en kom vrijdagavond 30 augustus om 20.30 uur naar Nieuw Rotsoord voor een gratis filmavond. Op het programma staat Beasts of Southern Wild (VS, 2010). Ben Zeihlin schoot zijn debuut in het achterland van Louisana, waar de orkaan Katrina in 2005 flink heeft huisgehouden en haar erfenis als decor dient voor deze apocalytische film. 

De hoofdrol is weggelegd voor Hushpuppy, een 6-jarige meisje dat met haar vader Wink in een soort boomhut woont en de varkens en kippen voert als papa weer eens de hort op is. Wink houdt zielsveel van zijn dochter, maar bereidt haar ook met harde hand voor op de ondergang van de wereld. En inderdaad, als hij een mysterieuze ziekte krijgt, raakt de natuur van slag en stijgen de temperaturen. De ijskappen smelten en een leger van prehistorische wezens genaamd aurochs wordt losgelaten. Met het water dat steeds maar stijgt, de aurochs die komen en de gezondheid van Wink die verslechtert, gaat Hushpuppy op zoek naar haar verloren moeder.

De Volkskrant was enthousiast over Beast of Southern Wild: 'Voor een apocalyptische film is Beasts of Southern Wild opvallend hoopvol. Mooi gefilmd, en opgetuigd met emotieversterkende muziek, soms op het zoetsappige af en iets te nadrukkelijk naar betekenis hengelend. Maar dat valt te vergeven: we bezien de wereld immers vanuit Hushpuppy's kinderblik. Het is haar logica, haar vertelling, haar apocalyps.'



Voorafgaand aan de film serveert topkok Gustavo Barrios een Hawaïaans buffet. Let op: hiervoor dient men te reserveren. Het diner kost € 8 p.p. (kinderen € 3 p.p.). Zie ook het vorige blogbericht.




dinsdag 27 augustus 2013

Dineravond in Hawaïaanse sfeer

Sluit de zomer af in de ultieme vakantiesfeer en kom vrijdagavond 30 augustus naar de dineravond op Nieuw Rotoord. Topkok Gustavo Barrios serveert dan een heerlijk Hawaïaans buffet (vlees, vis en vegetarisch). Reserveren is noodzakelijk! Stuur een e-mail naar de beheerder. Vergeet niet te melden met hoeveel volwassenen en kinderen u komt. Het feestmaal begint om 17.30 uur. Volwassenen betalen € 8,- p.p., kinderen € 3,-.


maandag 12 augustus 2013

De leukste kinderboerderij van Nederland

Stem op Nieuw Rotsoord en win een boerderijvakantie met het hele gezin op een camping van bijvoorbeeld FarmCamps! Ga naar www.facebook.com/meesmelky en stem op Nieuw Rotsoord, de leukste kinderboerderij van Nederland!