Steun Nieuw Rotsoord

Stichting Nieuw Rotsoord is voor een groot deel afhankelijk van giften. Elke bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. U kunt ons steunen met een donatie op NL74 RABO 01034.32.248 t.n.v. Stichting Nieuw Rotsoord te Utrecht.

zaterdag 23 november 2013

Icoonproject 2014!!!

Nieuw Rotsoord is uitgeroepen tot Icoonproject 2014 van Groen Dichterbij voor de provincie Utrecht. Wij zijn dolblij en apetrots!!!!

Groen Dichterbij is een initiatief van het IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl en SME Advies. Deze vier organisaties vinden het belangrijk dat de directe leefomgeving vergroent en de sociale cohesie in buurten wordt vergroot. Meer groen op straat en in de buurt heeft een positief effect op het welbevinden van de bewoners. Groen Dichterbij is mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Projecten met een bijzondere uitstraling en voorbeeldfunctie in hun eigen provincie, maken kans op de titel Icoonproject. Naast de titel ontvangt elk Icoonproject extra ondersteuning, waaronder een financiële bijdrage van maximaal 20.000 euro.




donderdag 21 november 2013

Diner met streekproducten

Wat lekker is hoeft niet van ver te komen. Met deze wijsheid in het achterhoofd gaat de keukenbrigade van Nieuw Rotsoord vrijdagavond 29 november aan de slag om u te verrassen met een heerlijk menu van regionale, seizoensgebonden producten. Het menu is gebaseerd op de producten die BeeBox aanlevert. Beebox is een organisatie die elke week via een abonnement ook bij u wekelijks verse streekproducten (inclusief recepten!) kan leveren. Bovendien doneert Beebox maandelijks een bedrag van 5 euro per abonnement. Meer weten over Beebox? Ga naar thebeebox.nl/kinderboerderij.

De dineravond op Nieuw Rotsoord begint om 17.30 uur. Volwassenen betalen € 8 per persoon, kinderen € 3. Reserveren is noodzakelijk en kan op de kinderboerderij of per mail: beheerder@nieuwrotsoord.nl.


 

dinsdag 19 november 2013

Wordt Nieuw Rotsoord Icoonproject?

Nieuw Rotsoord is apetrots op de nominatie voor de Groen Dichterbij Icoonprojecten 2014 in Utrecht. Dat betekent dat we kans maken op kans maken op steun van een professioneel team en een financiële bijdrage van maximaal € 20.000,- (!) om Nieuw Rotsoord nog leuker én groener te maken.

In de provincie Utrecht zijn vier projecten genomineerd. Naast Nieuw Rotsoord zijn dat de buurtmoestuin Overvecht, het Huis van Bartels in Amersfoort en de Kersentuin in Utrecht. 
Zaterdag 23 november presenteren alle genomineerden tijdens het Groen Dichterbij Event in Amersfoort hun project op een interactieve markt. Een vakjury beslist dan welke projecten de titel Icaaonproject 2014 mogen dragen. 

Groen Dichterbij stimuleert bewoners van buurten of wijken om gezamenlijk aan de slag te gaan met het 'vergroenen' van hun omgeving. 'Groen' is hierbij het middel om de betrokkenheid en samenhang in de buurt te versterken. Groen Dichterbij is een initiatief van IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl en SME Advies en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.