Steun Nieuw Rotsoord

Stichting Nieuw Rotsoord is voor een groot deel afhankelijk van giften. Elke bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. U kunt ons steunen met een donatie op NL74 RABO 01034.32.248 t.n.v. Stichting Nieuw Rotsoord te Utrecht.

zondag 26 januari 2014

Onthulling plaquette Icoonproject

Wethouder Frits Lintmeijer heeft vrijdag 24 januari de plaquette van het Groen Dichterbij Icoonproject onthuld. Dat gebeurde in het bijzijn van bijna 40 vrijwilligers die regelmatig op Nieuw Rotsoord de handen uit de mouwen steken. Na de feestelijke onthulling en toespraken, was het tijd voor een gezellig etentje.

Groen Dichterbij is een initiatief van het IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl en SME Advies. Deze vier organisaties vinden het belangrijk dat de directe leefomgeving vergroent en de sociale cohesie in buurten wordt vergroot. Meer groen op straat en in de buurt heeft een positief effect op het welbevinden van de bewoners. Groen Dichterbij is mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Projecten met een bijzondere uitstraling en voorbeeldfunctie in hun eigen provincie, maken kans op de titel Icoonproject. Naast de titel ontvangt elk Icoonproject extra ondersteuning, waaronder een financiƫle bijdrage van maximaal 20.000 euro.

Wethouder Frits Lintmeijer en beheerder Angelique Jacobs...

...onthullen de plaquette.



Het moment waarop Nieuw Rotsoord in november vorig jaar werd uitgeroepen
tot Icoonproject 2014.










woensdag 15 januari 2014

Burgemeester op de koffie

De nieuwe burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, heeft dinsdagochtend een bezoek gebracht aan de kinderboerderij. In het theehuis maakte hij kennis met de ondernemers en organisaties in en om Rotsoord. Iedereen kreeg 1 minuut de tijd om zich voor te stellen. Een korte, maar krachtige kennismaking met de nieuwste creatieve hotspot van Utrecht.
Behalve Nieuw Rotsoord weet de burgemeester nu ook (bijna) alles van de Vogelopvang, volkstuinvereniging Briljant, Tafelboom, Jebber, Kwestie van Smaak, Conceptwinkel Urlaub, Pastoe, Sluijmer & Van Leeuwen, en restaurant LE:EN. Van Zanen, die in het verleden als VVD-raadslid de wijk Zuid in zijn portefeuille had, was enthousiast over (Nieuw) Rotsoord. Wij trouwens ook, en al heel lang!