Steun Nieuw Rotsoord

Stichting Nieuw Rotsoord is voor een groot deel afhankelijk van giften. Elke bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. U kunt ons steunen met een donatie op NL74 RABO 01034.32.248 t.n.v. Stichting Nieuw Rotsoord te Utrecht.

zondag 21 december 2014

Gesloten tijdens de feestdagen

Op 24, 25 en 26 december is Nieuw Rotsoord gesloten. Ook op 31 december en 1 januari zijn wij helaas dicht. 
Het bestuur, de beheerders en alle vrijwilligers van Nieuw Rotsoord wensen u een fijne feestdagen en een voorspoedig 2015.
Om alvast in de stemming te komen voor de Kerst, is hier een opname van vocaal ensemble Pangeae, dat tijdens de Kerst Inn op Nieuw Rotsoord de sterren van de hemel zong. Kijk, luister en geniet!



Foto's Kerst Inn

De Kerst Inn was erg leuk en gezellig. Geniet nog na en bekijk hier de foto's.
































zaterdag 13 december 2014

Kerst Inn, zondag 14 december

Morgen, zondag 14 december, Kerst Inn op Nieuw Rotsoord. Pof heerlijke kastanjes, maak een mooie kerstkaars van echte bijenwas en smul van de crêpes van monsieur Jean-Yves. Tussendoor kun je genieten van de optredens van vocaal ensemble Pangaea. En er valt nog veel meer te beleven...
De Kerst Inn begint om 13 uur en duurt tot 16 uur.

donderdag 11 december 2014

Keuze locatie nieuw hoofdgebouw

De plannen voor de ecobouw op Nieuw Rotsoord vorderen gestaag. De stakeholdersgroep (waarin onder andere de stichting Nieuw Rotsoord, ouders, scholen, Hoograven Duurzaam!, Nivon, volkstuinenvereniging De Briljant en architect Richel Lubbers van Bytr Architecten zijn vertegenwoordigd) heeft inmiddels een keuze gemaakt voor een mogelijke locatie van het nieuwe, ecologische hoofdgebouw op het terrein. Er zijn drie opties: op of nabij huidige gebouw (1), rechts van de huidige entree (2) en in en aan de huidige geiten- en konijnenstal (3). De groep werkt de varianten nog verder uit om een verantwoorde, definitieve keuze te maken. Dat gebeurt tijdens de volgende bijeenkomst van de stakeholdersgroep op 9 januari. Als de keuze voor de locatie is gemaakt, gaat de groep aan de slag met het ontwerp van de eco-nieuwbouw.
Voor vragen, opmerkingen, ideeën en suggesties kunt u terecht bij Ad de Regt, procesbegeleider: ad.deregt@planet.nl of 06-148 60 331.


zondag 7 december 2014

Kerst op Nieuw Rotsoord



Charles Dickens en zijn vrienden vieren zondag 14 december kerstfeest op Nieuw Rotsoord. Net als in de voorgaande jaren belooft het ook dit keer een echte happening te worden, waarvan jong en oud nog lang zullen nagenieten. Want op de Kerst Inn valt weer veel te beleven, met onder meer oud-Hollandse spelen en wereldmuziek van vocaal ensemble Pangaea. Verder kunnen kinderen kastanjes poffen en kerststukjes en kaarsen van bijenwas maken. En natuurlijk zijn er zoals elk jaar warme versnaperingen, zoals echte Franse crêpes van monsieur Jean-Yves. Kortom, genoeg vertier voor jong en oud!
De Kerst Inn begint zondag 14 december om 13 uur en duurt tot 16 uur. De toegang is als vanouds gratis!

Kijk en luister hier naar Pangaea!



Gezocht: enthousiaste dierenfilmers (6 t/m 11 jaar)

Wat is er avontuurlijker dan het filmen van dieren? Weinig toch? Op Nieuw Rotsoord kun je tijdens de kerstvakantie leren hoe je dieren filmt in de stadsjungle.
Mensen bewegen zich anders door de wijk dan dieren. Wij gaan naar school, het winkelcentrum of het werk. We spreken af om lekker buiten te spelen. Dieren zijn op zoek naar eten, een plekje om te rusten of te 'wonen'. Elk dier doet dat op zijn eigen manier.

Wil jij als een echte cineast de wijk filmen en op zoek gaan naar de routes van en voor de dieren? Tijdens de cursus voor 6- tot 8-jarigen krijg je een korte les in het maken van een filmpje en maken we een dieren-wijkjournaal. In de lessen erna maak je een ontwerp voor een plek voor jouw dier en maak je een maquette.

De 9- tot 11-jarigen gaan als een echte filmmaker op zoek naar nieuwe plekken voor groen in de wijk. Daarbij mogen ze hun fantasie de vrije loop laten. Wat dacht je van een vliegend tapijt of een groene rivier
in de straat? Of een hangende tuin waar je misschien ook nog aan kunt schommelen? In de lessen maak je een filmpje over je wijk, een ontwerp en presenteer je alles aan het publiek.

Er zijn twee workshops van ieder vier lessen op 22, 23 en 24 december en 7 januari.
De workshop 'Kruip in de huid van' is voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar en wordt op deze data gehouden van 9.00 tot 10.30 uur.
De workshop 'Maak je eigen stadsjungle' is voor kinderen van 9 tot en met 11 jaar en wordt van 10.30 tot 12.00 uur gegeven. Beide workshops worden gegeven op kinderboerderij Nieuw Rotsoord. 
De kosten bedragen € 1,-. te betalen bij aanvang van de eerste les. Aanmelden kan per e-mail: aorta@aorta.nu of telefonisch: 030-2321686.