Steun Nieuw Rotsoord

Stichting Nieuw Rotsoord is voor een groot deel afhankelijk van giften. Elke bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. U kunt ons steunen met een donatie op NL74 RABO 01034.32.248 t.n.v. Stichting Nieuw Rotsoord te Utrecht.

zondag 22 maart 2015

Kees kookt voor jou!

Vier de lente met een feestelijke dineravond op Nieuw Rotoord. Vrijdagavond 27 maart toont ecologisch hovenier Kees van der Laan dat hij met zijn groene vingers niet alleen de mooiste tuinen kan creëren, maar ook fantastische gerechten op tafel kan zetten. Kees schotelt zijn gasten een overheerlijk diner voor, waarbij hij tovert met verse kruiden. Want kruiden, zo leert Kees, zijn pas de echte smaakmakers. Vooral als het biologisch geteelde kruiden zijn, natuurlijk!
Met zijn kookkunsten houdt Kees rekening met vegetariërs en kinderen. Mee-eten? Stuur dan een e-mail naar de beheerder of kom even langs op Nieuw Rotsoord om een tafeltje te boeken. Het diner kost € 8,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen. Drank is niet bij de prijs inbegrepen. Aanvang 17.30 uur.

Stormloop op moestuintjes





Of het aan de actie van AH ligt dat er zó veel belangstelling is voor de kindermoestuintjes op Nieuw Rotsoord? In elk geval is de moestuinkoorts die Nederland nu in zijn greep heeft, niet aan de kinderboerderij voorbij gegaan. Tjonge, wat was het afgelopen zaterdag druk bij de opening van het nieuwe kindertuintjesseizoen. Tal van kinderen hebben zich in het zweet gewerkt, niet alleen met zaaien en planten, maar ook met het maken van een naambordje of vogelverschrikker.
Wie nog een tuintje wil pachten, moet zich snel melden bij de beheerder. De pacht bedraagt 10 euro per jaar per vierkante meter.


woensdag 18 maart 2015

Maak je eigen moestuin


De lente kriebelt weer, dus is het hoogste tijd om de kindermoestuintjes weer onder handen te nemen. Zin om zelf aardappelen te poten, prei te oogsten of aardbeien te plukken? Kom dan zaterdag 21 maart naar Nieuw Rotsoord en huur een kindermoestuintje voor € 10 per vierkante meter per jaar! Tussen 13 en 16 uur is iedereen welkom die een moestuintje huurt of wil huren om een naambordje te maken. Kinderen die al een moestuintje met eigen naambordje hebben, kunnen een vogelverschrikker maken. Kun je niet komen, maar wil je toch een moestuintje pachten, meld je dan aan bij de beheerder (beheerder@nieuwrotsoord.nl)

zondag 8 maart 2015

Ruil je groen!

Alle groenliefhebbers opgelet! Zondag 19 april kun je van 13.00 tot 16.00 uur stekjes, zaailingen, plantjes (of zelfs zaadjes) komen ruilen op de Ruil je Groen! Dit is een gratis markt voor gedreven tuinders, hobbyisten, stadslandbouwers, kortom voor iedereen uit de buurt met een stukje groen. 

Hoe werkt het? Kweek een klein of groot aantal plantjes op en breng ze op 19 april naar de markt. Bijvoorbeeld groenteplantjes zoals, tomaatjes, artisjokken of iets anders moois. Alles wat groeit kan je ruilen, ook kamerplanten of bloemen. Wellicht heb je planten in je tuin staan die zich snel vermeerderen, zoals bijvoorbeeld frambozen of aardperen. Neem ze mee, wie weet maak je iemand er blij mee.
Op de dag zelf ben welkom op Nieuw Rotsoord, waar je je plantjes met andere deelnemers kunt ruilen. En aan het einde van de middag gaat iedereen naar huis met nieuwe plantjes voor zijn eigen tuin, balkon, stoeptegeltuin of serre.

Plaats je vraag en aanbod in de bijhorende Ruil je Groen!-groep. Daar ook foto's en zaai- en stektips over de nieuwste knolselderij, pronkboon, vlinderstruik en steviaplant in wording. https://www.facebook.com/groups/421739067989358/

Het zaaiseizoen is geopend! Zeg het voort. 

De initiatiefnemers 
Ursula Engel
Elisabeth de Nes
Marise Bout