Steun Nieuw Rotsoord

Stichting Nieuw Rotsoord is voor een groot deel afhankelijk van giften. Elke bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. U kunt ons steunen met een donatie op NL74 RABO 01034.32.248 t.n.v. Stichting Nieuw Rotsoord te Utrecht.

woensdag 30 september 2015

Met spoed gezocht: weekendkrachten

Kinderboerderij Nieuw Rotsoord zoekt met spoed vrijwilligers voor de zaterdagen en/of zondagen. Vind je het leuk om met dieren te werken of achter de bar te staan, dan ontvangen wij je met open armen. Zonder nieuwe krachten, zullen wij helaas op zondag moeten sluiten!
Nieuw Rotsoord is een initiatief van en voor buurtbewoners. Al meer dan 10 jaar steken tientallen vrijwilligers de handen uit de mouwen voor het groene, avontuurlijke hart van Hoograven/Tolsteeg. Maar helaas zijn er voor de weekenden te weinig vrijwilligers beschikbaar.
Ben je geïnteresseerd en heb je af en toe een zondagmiddag vrij, bel dan (030 254 1662) of kom langs en vraag naar Angelique Jacobs of Roos Jongens. Zij kunnen je alles vertellen over werken op Nieuw Rotsoord. Je kunt ook informatie per e-mail opvragen: beheerder@nieuwrotsoord.nl.

zondag 27 september 2015

Hoe teken je een dier?

Kom tijdens de herfstvakantie op maandag 19 oktober dieren tekenen op kinderboerderij Nieuw Rotsoord. Kunstenares Nel Pak leert je dan alle fijne kneepjes. En als je de smaak te pakken hebt, kun je zelfs een cursus dieren tekenen onder leiding van Nel Pak volgen. Ga voor meer informatie naar www.paknieuws.nl.

vrijdag 18 september 2015

Tuinrijck helpt Nieuw Rotsoord

Nieuw Rotsoord is opnieuw in de prijzen gevallen. Dit keer krijgt de kinderboerderij gratis hulp van een professionele hovenier bij het snoeien van de hoogstamboomgaard. De klus vindt pas over een paar maanden plaats, maar dinsdag 22 september komt de Utrechtse hovenier Marco Franken van Tuinrijck de bomen op hun gezondheid keuren. Het eigenlijke snoeiwerk kan pas plaatsvinden als de fruitbomen helemaal kaal zijn.
De professionele hulp van Tuinrijck danken wij aan Hovenier Helpt, een landelijk initiatief waarbij hoveniers particulieren en organisaties belangeloos te hulp schieten bij het opknappen en onderhouden van hun groen. Dit jaar is Nieuw Rotsoord een van de vijftig uitverkorenen.


woensdag 9 september 2015

Foto's oogstfeest, met Heel Holland Bakt-finalist Beth Storry

Het oogstfeest was weer een geslaagd festijn! Met dank aan alle vrijwilligers en natuurlijk de bezoekers.

Smullen van het cakeje van Heel Holland Bakt-finaliste Beth Storry.

Beth Storry geeft bakles. 

Kunstenares Nel Pak leert kinderen dieren tekenen.







woensdag 2 september 2015

Heel Rotsoord Bakt op het oogstfeest


De zomer loopt ten einde, de herfst staat voor de deur. Maar niet getreurd, want de seizoenswisseling betekent ook dat het tijd is om groente en fruit te oogsten. Nieuw Rotsoord is dus rijp voor het jaarlijkse oogstfeest! En dat vieren we zondag 6 september van 13.00 tot 16.00 uur.
Deze keer ontvangen wij op Nieuw Rotsoord een heel bijzondere gast, namelijk Beth Storry. Zij verraste vorig jaar de jury van Heel Holland Bakt met een kiekeboetaart, een lekkernij waarvan de buitenkant er heel anders uitziet dan de binnenkant. Beths taart toonde aan de buitenkant de Britse vlag, maar bij het aansnijden piepte aan de binnenzijde de Engelse vlag tevoorschijn. Een huzarenstukje, en lekker bovendien! Ook tijdens het oogstfeest toont zij haar bakkunsten en leert ze de bezoekers hoe je in een mum van tijd heerlijke spongecakes (luchtige cake) kunt maken. Kortom, Heel Rotsoord Bakt.
Maar er worden niet alleen cakejes gebakken. Kinderen kunnen tijdens het oogstfeest tegen betaling van 1 euro op de boerderij alle ingrediënten oogsten en rapen om een lekker, gezond broodje te bakken en appelsap te persen.
Heb je genoeg van al dat lekkere eten en drinken, schuif dan eens aan bij kunstenares Nel Pak. Zij leert je hoe je de dieren van Nieuw Rotsoord kunt tekenen. Nieuwsgierig? Kijk dan eens op haar website www.paknieuws.nl

Beth Storry