Steun Nieuw Rotsoord

Stichting Nieuw Rotsoord is voor een groot deel afhankelijk van giften. Elke bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. U kunt ons steunen met een donatie op NL74 RABO 01034.32.248 t.n.v. Stichting Nieuw Rotsoord te Utrecht.

zaterdag 17 oktober 2015

Zondag 18 oktober gesloten

Helaas, Nieuw Rotoord is zondag 18 oktober gesloten. Wij hebben dit besluit moeten nemen omdat enkelen van onze vaste krachten ziek zijn en er geen vrijwilligers beschikbaar zijn. Bij dezen daarom nogmaals een oproep voor vrijwilligers die in het weekend de handen uit de mouwen willen steken. Vind je het leuk om met dieren of in het theehuis te werken, neem dan contact op met de beheerder (beheerder@nieuwrotsoord.nl) of kom eens langs om informatie in te winnen.

vrijdag 16 oktober 2015

Tuinrijck: eerste klus geklaard

Hovenier Marco Franken van Tuinrijck heeft de taak op zich genomen om de fruitbomen in de boomgaard te snoeien. Dat doet hij geheel vrijwillig in het kader van Hovenier Helpt. Als tegenprestatie mag hij natuurlijk wel reclame maken voor zijn bedrijf Tuinrijck.




woensdag 14 oktober 2015

Stem met smaak, stem op Nieuw Rotsoord

Heerlijk kletsen, eten en meezingen tijden de seniorenlunch.
Regelmatig verzorgt Nieuw Rotsoord een lunch voor oudere wijkbewoners. Niet alleen omdat wij zo lekker kunnen koken, maar vooral ook om ouderen met elkaar in contact te brengen. Dit initiatief dingt nu mee naar de Kern met Pit-trofee 2015 voor de provincie Utrecht. Om die te winnen, hebben we jullie stem nodig. Stem daarom op ons project via www.kernmetpit.nl.

Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Via deze wedstrijd daagt KNMH burgers uit hun idee voor een betere leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Per provincie maakt één initiatief kans op de trofee en een prijs van 1500 euro. Initiatieven die binnen 1 jaar zijn gerealiseerd, worden bovendien beloond met 1000 euro.

De lunches worden op elke dinsdag van de oneven weken geserveerd. Wilt u ook mee-eten? Meld u dan tijdig aan via beheerder@nieuwrotsoord.nl. Bellen kan natuurlijk ook: 2541662. Of kom gezellig even langs en geef u dan op voor de lunch. De kosten bedragen € 3,50 per persoon.



donderdag 1 oktober 2015

Zwerfboeken op Nieuw Rotsoord

Doe mee met de Nationale Kinderzwerfboekdag op 7 oktober!
En breng een kinderboek naar Nieuw Rotsoord.

Op woensdag 7 oktober is het Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook Nieuw Rotsoord doet mee! Wij roepen kinderen op om op 7 oktober gelezen kinderboeken bij ons te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur.
Wat is een Kinderzwerfboek-station?
Op Nieuw Rotsoord is een Kinderzwerfboek-station geopend, een plek waar zwerfboeken zich thuis voelen. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels en natuurlijk op het Kinderzwerfboek-station van Nieuw Rotsoord. Hier vind je ook de speciale zwerfstickers.
Breng een boek
De Kinderboekenweek start op 7 oktober. Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Want lezen is cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept Kinderzwerfboek-station Nieuw Rotsoord aan de Briljantlaan 101 in Utrecht kinderen op om op 7 oktober gelezen kinderboeken te brengen. Wie weet zie je gelijk een leuk boek om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen!
Voor meer informatie en de adressen van Kinderzwerfboek-stations: www.kinderzwerfboek.nl